Recept Spaghetti van Asperges
Hieronder in een duidelijk overzicht het recept
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 10minuten
Ingrediënten
 • 8plakken rauwe ham
 • 100gram achterhamin reepjes gesneden
 • 750gram witte asperges
 • 250ml slagroomverse
 • 1l volle melk
 • 50gram Parmezaanse kaasgeraspt
Instructies
 1. Pak een pan met anti aanbaklaag en zet dit aan op hoog vuur, zonder olie of boter. Bak hierin de rauwe ham lekker bruin en knapperig. Laat de gebakken ham vervolgens uitlekken op keukenpapier.
 2. Snijd dan de houtachtige onderkanten van de asperges. Dit vergeten is een veel voorkomende fout en is echt niet lekker.
 3. Schil dan met een dunschiller de asperges een paar centimeter van het kopje van boven naar beneden. Doe dat helemaal rond maar zorg dat het kopje niet breekt, dus niet te hard schillen. Schaaf daarna de asperges helemaal tot dunne plakken.
 4. Bak in de pan de reepjes achterham en breng dit aan de kook met de slagroom erin toegevoegd. Laat dit zachtjes 10 minuten doorkoken. Breng het op smaak met peper en zout. Gebruik de staafmixer en pureer de slagroom met de achterham tot een romige saus.
 5. Ondertussen kun je in een andere pan de melk aan de kook brengen, en ook daar peper en zout aan toevoegen, naar smaak.
 6. Kook de aspergeslierten in 6 minuten beetgaar, giet ze af en serveer het met de gebakken ham en bestrooid met kaas en de hamsaus.
Notities

Geniet ervan en graag horen we wat je van dit recept vindt!